در این مقاله می خواهیم در مورد قوی ترین جت های جنگی دنیا می خواهیم صبحت کنیم همین طور به شکل مفصل تری در مورد جنگنده های برتر دنیا توضیح خواهیم داد با مجله عمومی همراه باشید تا به پاسخ سوالات خود برسید .
قوی ترین جت های جنگی دنیا
در دنیایی که سایه درگیریهای احتمالی بر آن سنگینی میکند، جنگندهها به عنوان نگهبانان آسمان عمل میکنند. این ماشینهای شگفتانگیز، شاهکارهای مهندسی هستند که از سرعت، چابکی و قدرت آتش خارقالعادهای برخوردارند. در اینجا نگاهی به برخی از قوی ترین جت های جنگی دنیا حال حاضر میاندازیم:
- ۱. F-22 رپتور (ایالات متحده): جنگنده F-22 رپتور یک هواپیمای جت رادارگریز است که توسط شرکت لاکهید مارتین برای نیروی هوایی ایالات متحده ساخته شده است. این جنگنده به خاطر تواناییهای مرگبارش شناخته میشود و در هر دو مأموریت هوا به هوا و هوا به زمین عملکرد فوقالعادهای دارد. اف-22 رپتور که از نظر سرعت و چابکی بیرقیب است، در درگیری سوریه نیز به کار گرفته شده است.
- ۲. سو-57 فلون (روسیه): سو-57 فلون روسیه یک جنگنده نسل پنجم است که از ویژگیهایی مانند رادارگریزی و سامانههای الکترونیکی پیشرفته بهره میبرد. این جت در شرایط واقعی نبرد در سوریه حضور داشته است و موتورهای قدرتمند آن امکان پرواز با سرعت بالا را فراهم میکنند. همچنین یک رادار پیشرفته به آن امکان میدهد تا چندین هدف را به طور همزمان ردیابی کند.
- ۳. J-20 (چین): J-20 چین، عضو جدیدی از باشگاه هواپیماهای جت نخبه به شمار میرود. این هواپیمای رادارگریز برای فرار از رادارهای دشمن طراحی شده است و آن را به تهدیدی جدی در جنگهای هوایی تبدیل میکند.
- ۴. یوروفایتر تایفون (اروپا): یوروفایتر تایفون که حاصل همکاری کشورهای اروپایی است، درگیریهای جهانی، به ویژه در لیبی را تجربه کرده است. این جنگنده به خاطر سرعت، چابکی و محموله قابل توجه سلاح، نیرویی قدرتمند است. سامانه رادار پیشرفتهی آن امکان کشف دشمن از مسافتهای دور را فراهم میکند.
- ۵. F-35 لایتنینگ 2 (ایالات متحده): F-35 لایتنینگ 2، دیگر عضو مرگبار نیروی هوایی ایالات متحده، یک جنگنده رادارگریز است که در درگیریها علیه داعش شرکت داشته است. این جنگنده چندمنظوره مجهز به فناوری پیشرفته، رادار قدرتمند و سامانههای حسگر است که آن را در انواع مأموریتها اثر بخش میکند.
- ۶. رافال (فرانسه): رافال، ساختهی فرانسه، یک جنگندهی چندمنظوره است که نقش کلیدی در درگیری لیبی ایفا کرد. این جنگنده به خاطر قابلیت مانور بالا، قدرت و توان حمل محموله قابل توجه سلاح، نیرویی است که نباید آن را دستکم گرفت. سامانه رادار پیشرفتهی رافال، دقت موقعیتیابی و ردیابی دشمن را افزایش میدهد.
جنگنده اف-22 رپتور
جنگنده اف-22 رپتور از نظر سرعت و توانایی صعود از اف-35 لایتنینگ 2 برتر است و آن را به یک هواپیمای رهگیر قدرتمند تبدیل می کند.
اف-35 از نظر تنوع مهمات از اف-22 پیشی گرفته و این امکان را برای آن فراهم می سازد تا ماموریت های مختلفی از جمله بازدارندگی هسته ای و حملات هوا به زمین را انجام دهد.
از نظر توانایی های رزم هوایی (داگفایت)، اف-22 به عنوان بهترین گزینه برای نبرد هوا به هوا شناخته می شود، در حالی که اف-35 در سناریوهای نبرد مدرن که شامل ارتباطات و فناوری پیشرفته است، عملکرد بهتری دارد.
جنگنده لاکهید مارتین اف-35 لایتنینگ 2 مدت هاست که به عنوان آینده قدرت هوایی برای سه شاخه مختلف نیروهای مسلح ایالات متحده شناخته می شود. این جت با داشتن سه مدل متفاوت که به طور منحصر به فرد برای نیروی هوایی ایالات متحده، نیروی دریایی ایالات متحده و تفنگداران دریایی ایالات متحده خدمات رسانی می کنند، به واقع به یک ماشین جنگی چند منظوره نهایی تبدیل شده است.
با این حال، در مورد نبرد تک هواپیما، یا همان «داگفایت» که بیشتر شناخته شده است، یک هواپیمای دیگر وجود دارد که در برابر این جت فوق مدرن برتری دارد. اف-22 رپتور به عنوان یکی از مرگبارترین هواپیماهای ساخته شده شناخته می شود و یک جنگنده تمام آب و هوا و با قابلیت پنهانکاری است که با همکاری لاکهید مارتین و غول هوافضای آمریکا، بوئینگ، ساخته شده است.
رویارویی ابرقدرتها: بررسی عمیق اف-35 و اف-22
مقایسه دو جنگنده جدید و مرگبار آمریکا می تواند چالش برانگیز باشد و تلاش برای تعیین اینکه کدام یک در یک دسته بندی خاص برتری دارد نیز دشوار خواهد بود. در این مقاله، نگاهی عمیقتر به شباهتها و تفاوتهای گسترده بین اف-35 لایتنینگ 2 و اف-22 رپتور خواهیم انداخت.
قابلیت های عملیاتی:
از نظر عملکرد، هر دو جنگنده اف-35 و اف-22 سرعت، برد و استقامت چشمگیری را برای نیروی هوایی ایالات متحده ارائه می دهند، اگرچه در برخی از دسته ها، یکی از دیگری متمایز است. یکی از عوامل کلیدی که برای عملکرد جنگنده حیاتی است سرعت است و در اینجا اف-22 که به طور خاص برای برتری هوایی طراحی شده است، برنده آشکار است. مشخصات سرعت برای اف-22 در جدول زیر آمده است:
بررسی عمیق اف-35 و اف-22
با توجه به حداکثر سرعت های چشمگیر آن، تعداد بسیار کمی از هواپیماهای جنگی امروزی وجود دارند که بتوانند از اف-22 سبقت بگیرند و این امر آن را به یک رهگیر فوق العاده توانمند تبدیل می کند. با وجود قدرت باورنکردنی، اف-35 لایتنینگ 2 قادر به رقابت با سرعت رپتور نیست و با حداکثر سرعت 1.6 ماخ و حداکثر سرعت در سطح دریا کمی بیش از 1 ماخ به کار خود پایان می دهد.
طبق گزارش یوریشین تایمز، اف-22 همچنین می تواند از نظر سرعت صعود رقیب خود را شکست دهد و قادر به صعود با سرعت بیش از 62000 فوت در دقیقه است. در مقابل، اف-35 تنها قادر به صعود در حدود 45000 فوت در دقیقه است. برای درک بهتر هر دوی این ارقام، یک بوئینگ 787 معمولی بلافاصله پس از برخاست، سرعت صعودی بین 2000 تا 3000 فوت در دقیقه را نشان می دهد.
اجتنابناپذیر، اف-22 برای تبدیل شدن به قوی ترین جت های جنگلی ساخته شده است و میتواند با پیشرفتهترین جنگندههای رادارگریز مدرن که دشمن ممکن است داشته باشد، مقابله کند. با وجود عملکرد ضعیفتر از نظر سرعت و صعود، اف-35 به فناوری پنهانکاری چشمگیری مجهز شده است که به آن اجازه می دهد تا به سلاحی فوق العاده مؤثر در برابر جنگندههای معمولی غیر رادارگریز تبدیل شود.
بررسی تسلیحات:
از نظر تسلیحات، اف-35 بسیار کارآمدتر از همتای سریعتر خود است و میتواند تقریباً هر نوع مأموریتی را انجام دهد. در حالی که اف-22 ممکن است در نبردهای هوایی تک به تک برتری داشته باشد، تطبیق پذیری برتر اف-35 به آن اجازه می دهد تا اهداف بیشتری از جمله بازدارندگی هستهای و مأموریتهای حمله هوایی را انجام دهد.
طبق گزارش نشنال اینترست، سه نوع ماموریت کلیدی وجود دارد که اف-22 قادر به انجام آنها نیست، اما اف-35 برای آنها مناسب است:
- قابلیت حمله هستهای
- عملیات ضد کشتی
سریع ترین جنگنده های جهان را در این جا دنبال کنید کلیک کنید .
توان تهاجمی اف-22 رپتور: فراتر از یک جنگنده صرف
در حالی که شاید جنگنده اف-22 رپتور برای حملات زمینی بهینه سازی نشده باشد، این به معنای عدم وجود طیف وسیعی از تسلیحات در آن نیست. رپتور می تواند شش پرتابهگر LAU-142/A برای موشکهای هوا به هوای فراتر از خط دید و دو محفظه سلاح اضافی، هر کدام مجهز به یک پرتابهگر LAU-141/A برای سایدوایندر یا سایر موشکهای هوا به هوا حمل کند.
در صورتی که از رپتور برای عملیات حمله زمینی استفاده شود، این هواپیما همچنین میتواند با بمبهای هدایتشونده دقیق مسلح شود. با وجود چنین قدرتی، اف-22 تا به حال هرگز در نبرد، هواپیمای دشمن را سرنگون نکرده است.
انبارهی پر از مهمات: توان حمل سلاحهای متنوع اف-35
اف-35 قادر به حمل طیف وسیعی از سلاحهاست و میتواند آنها را روی نقاط خارجی یا در محفظههای داخلی خود حمل کند. سلاحهای رایج حمله به سطح میتوانند شامل بمبهای هدایت لیزری پیووی و موشکهای حمله زمینی مانند SPEAR-3 باشند.
این هواپیما همچنین قادر به حمل موشک کروز JASSM و همچنین انواع سلاحهای ضد کشتی است. این به هیچ وجه لیست کاملی از تسلیحات اف-35 نیست و این هواپیما همچنین قادر به حمل و پرتاب بمب گرانشی هستهای B61-12 است، سلاحی که طبق گزارش پاپولار مکانیکس، توسط اف-15 و اف-16 نیز قابل حمل و پرتاب است.
نتیجهگیری نهایی
ترکیب جنگندههای اف-22 و اف-35 در نهایت تضمین میکند که نیروی هوایی ایالات متحده در برابر هر تهدیدی که دشمن ممکن است ایجاد کند، آمادگی کامل دارد. با این حال، تصمیمگیری دقیق در مورد اینکه کدام هواپیما را در یک موقعیت خاص مستقر کند، در نهایت به نیازهای آن مأموریت بستگی دارد.رپتور به طور انکارناپذیری بهترین جنگنده تکنفره در زرادخانه نیروی هوایی امروز است و از نظر قابلیتهای نبرد هوایی بیرقیب است. در صورتی که درگیری با دشمنی با یک جنگنده رادارگریز توانمند مانند چنگدو جی-20 چین رخ دهد، اف-22 احتمالا هواپیمای ایدهآل برای مقابله با هرگونه تجاوزی خواهد بود.
با این حال، در بیشتر نبردهای مدرن از چنین هواپیماهایی استفاده نشده است و در کل، درگیریهای هوایی تن به تن نسبتاً محدود بوده است. در نتیجه، اف-35 به دلیل اتصال دادهای چشمگیر و فناوری هماهنگی پیشرفته در کنار تطبیقپذیری گسترده، به هواپیمای منتخب برای انواع مأموریتها تبدیل شده است. اما در نهایت، اگر نبرد فقط بین دو هواپیما باشد، شکست دادن اف-22 دشوار است.