همه چیز در مورد روغن کرمانشاهی
نقش روغن کرمانشاهی ، چربی حیوانی ، ویتامین D رژیم غذایی و غیر رژیم غذایی و سایر مواد مغذی در افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان قبل از یائسگی: یک مطالعه کنترل موردی در کرمانشاه ، ایران چگونه است ؟
اثر روغن کرمانشاهی و سرطان پستان
زمینه و هدف: روغن کرمانشاهی یکی از روغنهای مطلوب در ایران به ویژه در استان کرمانشاه است. ما برای ارزیابی نقش مصرف معمول روغن کرمانشاهی و انواع دیگر چربی های رژیم غذایی و همچنین انواع غذاهای مختلف ، سبزیجات و میوه ها ، کربوهیدرات ها ، غلات ، غلات ، شیرینی ها ، آب نبات و عادات سبک زندگی در معرض خطر انقباض پستان ارزیابی می کنیم.
روش ها: یک مطالعه مورد شاهدی با 47 مورد متوالی و تازه تشخیص داده شده برای سرطان پستان در دوران یائسگی و 105 زن سالم از نظر اقتصادی و اجتماعی از سال 2013-2014 در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه با استفاده از یک پرسشنامه معتبر ارزیابی انواع تن سنجی ، جمعیت شناختی ، سبک زندگی و ویژگی های رژیم غذایی را انجام دادند .
یافته ها: مصرف روغن کرمانشاهی با احتمال 0.1 برابر (OR = 2.123 ، 95٪ CI 1.332- 3.38) (002/0 = p) بیشتر همراه بود ، در حالی که مصرف روزانه سایر چربی های حیوانات جامد نیز احتمال را افزایش می دهد 2.8 برابر (OR = 2.754 ، 95٪ CI 1.43- 5.273 CI) (p <0.001) ، برای انجام تنظیمات مختلف کمبود روغن ماهی ، گوشت سفید ، سبزیجات ، محصولات سویا ، آجیل و لبنیات به ویژه در دوران بلوغ) در رژیم های روزانه و عدم قرار گرفتن در معرض آفتاب به طور معناداری با خطر سرطان پستان در دوران یائسگی در این منطقه ارتباط داشت.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که چربی حیوانی خطر ابتلا به سرطان پستان در دوران یائسگی را افزایش می دهد اما بسیاری از فاکتورهای رژیم غذایی و غیر رژیم غذایی دیگر از جمله کمبود کلسیم و ایتامین D به طور مداوم با افزایش احتمال سرطان پستان در این منطقه ارتباط دارند.
اثر روغن کرمانشاهی بر روی مردان سالم
سابقه و هدف: در طی روند تولید روغن کرمانشاهی ، تغییراتی ایجاد می شود که ممکن است بر مشخصات چربی روغن تأثیر بگذارد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر روغن حیوانی کرمانشاهی بر مشخصات لیپید در مردان سالم بود.
روش ها: 25 مرد سالم در این مطالعه کارآزمایی بالینی شرکت کردند. پس از ده روز ، دوره ای را بشویید که افراد از روغن حیوانی کرمانشاهی استفاده نکردند و با همان مقدار کره جایگزین شد ، سطح لیپید سرم (TC ، TG ، LDL-C و HDL-C) اندازه گیری شد. سپس افراد 30 گرم در روز روغن حیوانی کرمانشاهی به مدت 1 ماه در وعده ناهار به جای سایر چربی ها دریافت کردند. ما از افراد خواسته ایم از روغن کرمانشاهی در وعده های دیگر استفاده نکنند و همان مقدار کره را جایگزین آن کنند. پس از این دوره ، لیپید و لیپوپروتئین های سرم مجدداً اندازه گیری شدند. داده ها با استفاده از آزمون t زوجی ، t مستقل و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 12 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند :
- سطح متوسط LDL-C افزایش یافت (از 73/19 ± 08/89 به 12/22 ± 25/92 میلی گرم در دسی لیتر)
- در حالی كه غلظت TG از 33/22 11 112،84 به 46/25 ± 112،84 به 46/25 ± 107،76 رسید و
- سطح HDL-C از 58/4 ± 401.41 به 6.39 ± 401.76 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یافت ،
نتیجه گیری: مطالعه حاضر نشان داد که مصرف 30 گرم در روز روغن حیوانی کرمانشاهی به مدت 1 ماه هیچ تاثیری بر میزان چربی سرم در مردان سالم ندارد.
همچنین ، مطالعه دیگری نشان داد که جایگزینی 10٪ رژیم غذایی با روغن حیوانی به مدت 4 هفته هیچ تاثیری بر میزان کلسترول کل و پراکسیداسیون لیپیدهای کبدی نداشت اما باعث افزایش TG سرم شد.
نجفی و همکاران گزارش کردند که مصرف 30 گرم روغن غلیظ کرمانشاه در روز به جای روغن های دیگر به مدت 1 ماه هیچ تأثیر قابل توجهی بر مشخصات چربی سرم مردان سالم نداشت. 37 اختلاف بین نتایج ما و برخی از گزارش های قبلی ممکن است به تفاوت روش های پردازش تولید غنی روغن نسبت داده شود. تولید روغن کرمانشاهی به صورت سنتی اگر (فرآورده های لبنی تخمیر شده) تولید شود دارای الگوی اسیدهای چرب متفاوت از کره و روغن هایی است که مستقیماً از شیر استخراج می شوند ، روند تولید آن منجر به تولید مقادیر بیشتری اسیدهای چرب زنجیره کوتاه و متوسط و مقادیر کمتری کلسترول می شود. و همین طور اسیدهای چرب زنجیره بلند.
اخیراً با تمرکز بر نقش افزایش مصرف چربی ها و گوشت های پرچرب ، سهم عادات غذایی ایرانی در خطر سرطان پستان شرح داده شده است (مبارکه و همکاران ، 2014). استفاده از چربیهای حیوانی و روغنهای ناشی از حیوانات یک عادت غذایی با طعم در بین مردم ایران به ویژه در استان کرمانشاه است که روغن حیوانی کرمانشاهی به طور سنتی سالانه بیش از 600 تن توسط قبایل و روستاییان آنجا تولید می شود (نجفی و دیگران ، 2011) ، اما هیچ مطالعه ای برای ارزیابی اثرات چربی حیوانی کرمانشای ، سایر منابع چربی و سطح آنها و همچنین سایر عادات غذایی در بیماران مبتلا به سرطان پستان قبل از یائسگی در مقایسه با زنان سالم سن وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر مصرف چربی و سایر منابع غذایی بر سرطان پستان در زنانی که به طور مداوم از روغن کرمانشاهی استفاده می کردند و در کرمانشاه ایران متولد شده و زندگی می کردند ، انجام شد.