جمعه , 16 آذر 1403 - 5:40 بعد از ظهر
چگونه با خواندن مجلات تخصصی در زمینه ادبیات بهتر بنویسیم

چگونه با خواندن مجلات تخصصی در زمینه ادبیات بهتر بنویسیم؟

نوشتن کتاب، مقاله و سایر آثار ادبی ممکن است در نگاه اول تنها به ذوق، تخصص یا خلاقیت احتیاج داشته باشد؛ اما یکی از مهم‌ترین عواملی که بر کیفیت نوشتن تاثیر شگرفی دارد، خواندن است. بسیاری از افراد در طول دوران تحصیلی یا کاری خود به سمت تبدیل شدن به یک نویسنده ادبی حرکت می‌کنند، اما با چالش‌هایی مواجه می‌شوند. مشکل با گرامر و قواعد نگارشی متون ادبی، کمبود ایده و خلاقیت برای گسترش متن و حتی کلیشه‌ای شدن نوشتار از جمله این چالش‌ها هستند. در ادامه به این سوال پرتکرار پاسخ می‌دهیم که چگونه با خواندن مجلات تخصصی در ادبیات بهتر بنویسم؟ از چه مجلات ادبی برای تقویت مهارت نویسندگی استفاده کنیم؟ برای یافت پاسخ این سوالات در ادامه این مقاله با ما همراه باشید.

مجله ادبی چیست؟

مجله ادبی یکی از انواع مجلات است به صورت تخصصی در زمینه نقد و بررسی آثار ادبی مثل داستان‌ها، رمان‌ها و متون استانداردی فعالیت می‌کند که در تالیف آن‌ها تمام استانداردهای ادبیات رعایت می‌شود. در این مجلات معمولا بهترین نویسندگان، مولفان و فعالان ادبی فعالیت می‌کنند که در آثار خود از منابع سبکی، شعری و نثر فصیح استفاده می‌کنند.

نوشتن مقالات در مجلات ادبی اصلا کار راحتی نیست و استانداردهای پیچیده و متنوعی دارد. اصول نگارشی، محتوایی و سبک‌های نویسندگی به خوبی در این مجلات رعایت شده و نمونه‌ای از بهترین آثار ادبی جهان در آن منتشر می‌شود. چرا گفته می‌شود که بهتر نوشتن با خواندن مجلات ادبیات امکانپذیر است؟ در ادامه بیشتر به نقش خواندن مجلات ادبی در کیفیت نوشتار کتاب جدید خواهیم پرداخت.

خواندن مجله چگونه به افزایش مهارت نوشتن کمک می‌کند؟

معمولا افرادی که در رشته ادبیات تحصیل می‌کنند بیش از هر فرد دیگری متون و آثار ادبی را مطالعه می‌کنند؛ اساتید ادبیات به دانشجویان خود توصیه می‌کنند کتاب‌ها، مجلات و آثار ادبی مختلف را به دقت مطالعه کنند و آن‌ها را خلاصه کنند یا نقد خود را بر آن‌ها بنویسند؛ تمام افرادی که در این حوزه تخصص دارند، توصیه می‌کنند برای بهبود مهارت نوشتن، بیشتر بخوانید. در ادامه به مهم‌ترین اثرات خواندن مجله ادبی بر افزایش مهارت نوشتن پرداخته‌ایم.

خواندن مجله چگونه به افزایش مهارت نوشتن کمک می‌کند؟

تقویت تفکر انتقادی

یکی از اولین مزایای خواندن آثار ادبی این است که به شما کمک می‌کند تفکر انتقادی را در خود توسعه دهید. شما با خواندن آثار ادبی مختلف در قالب مجله متوجه می‌شوید که کدام نویسنده بهتر است و کدام منابع برای مطالعه بهتر هستند؛ همچنین با خواندن مجلات تخصصی ادبیات می‌توانید فوت کوزه‌گری نویسندگان برتر را پیدا کنید و از آن‌ها برای تولید آثار بهتر بهره ببرید. از آنجایی که منابع زیادی برای تقویت مهارت نویسندگی وجود ندارد، خواندن مجلات ادبیات بهترین گزینه‌ای است که در اختیار نویسندگان قرار دارد.

قرارگیری در معرض انواع سبک‌های نوشتاری

خواندن مجلات ادبی مختلف شما را در معرض انواع سبک‌های نوشتاری قرار داده و درهای جدیدی از نویسندگی را به رویتان باز می‌کند. شما با خواندن منابع مختلف می‌توانید ژانرهای گوناگون نوشتن را تمرین کنید و بهترین سبک را برای نوشتن هر موضوع انتخاب کنید. معمولا هر نویسنده به سبک خاصی گرایش دارد، پس شما نیز می‌توانید گرایش خود را با مطالعه آثار ادبی پیدا کنید.

تقویت گرامر و قواعد

خواندن دقیق آثار و محتوای با کیفیت به شما کمک می‌کند گرامر و ساختار زبان را به خوبی آموزش ببینید و با دقت بیشتری بنویسید. شما می‌توانید بدون نیاز به مطالعه درس‌های تخصصی و حفظ کردن اصول گرامری مختلف، بر قواعد و دستورهای زبان مسلط شوید و متن‌های دقیق‌تری بنویسید. توجه داشته باشید که برای نوشتن در هر سبک و ژانری لازم است به گرامر و ساختار زبان آشنایی کامل داشته باشید.

رعایت اصول نگارشی

اولین نکته‌ای که برای نوشتن یک اثر خوب باید رعایت کنید، رعایت اصول نگارشی است. با خواندن مجلاتی که توسط نویسندگان و ناشران معتبر بررسی شده‌اند، می‌توانید اصول نگارشی استاندارد را یاد بگیرید و هنگام نوشتن از آن‌ها استفاده کنید. در دستور زبان فارسی اصول نگارشی زیادی وجود ندارد، اما رعایت آنها باعث می‌شود متن شما بسیار دقیق‌تر و باکیفیت‌تر به نظر برسد.

افزایش خلاقیت و الهام گرفتن از مجلات

خواندن آثار ادبی جدید قطعا الهام‌بخش ایده‌های جدید نیز خواهد بود و ذهن شما را از کلیشه‌ها و روال معمول خارج می‌کند. خواندن منابع مختلف به غلبه بر بن بست نوشتاری و خلاقیت کمک می‌کند و ذهنیت جدیدی برای نوشتن به شما می‌دهد. عادت خواندن منظم نه تنها هر روز شما را در معرض ایده‌های الهام‌بخش قرار داده و از سکون جلوگیری می‌کند؛ بلکه صدای شخصی شما را نیز تقویت کرده و نوشته‌های شما را نیز منحصر به فرد جلوه می‌دهد.

تقویت دایره واژگان ذهن

اگر آثار ادبی متعددی را مطالعه نکنید هرگز با واژگان مختلفی که می‌توانند کیفیت متن شما را افزایش دهند آشنا نمی‌شوید. خواندن مجلات به شما کمک می‌کند کلمات خود را با کلمات بهتر جایگزین کنید و کیفیت نویسندگی خود را افزایش دهید؛ همچنین باعث می‌شود در هنگام نوشتن مدت زمان طولانی را به انتخاب کلمه مناسب فکر نکنید.

نوشتن ساده و روان

خواندن آثار ادبی مختلف باعث افزایش اعتماد به نفس شما شده و نوشتن را برای شما راحت‌تر می‌کند. زمانی که متوجه می‌شوید که نویسندگان چگونه توانسته‌اند با یک سری تکنیک‌های ساده آثار فوق‌العاده‌ای را خلق کنند، با سرعت، دقت و سهولت بیشتری می‌توانید به نوشتن ادامه دهید.

چگونه با خواندن مجلات تخصصی در زمینه ادبیات بهتر بنویسیم؟

معمولا زمانی که با افرادی بهتر از خودمان ارتباط داریم یا رقابت می‌کنیم، پیشرفت می‌کنیم. مهارت نویسندگی نیز به همین صورت است؛ خواندن مجلات تخصصی در زمینه ادبیات که آثار بهترین نویسندگان را جمع‌آوری می‌کنند باعث پیشرفت شما می‌شوند. با این وجود بهتر نوشتن با خواندن مجلات تخصصی ادبیات به این سادگی نیست. برای اینکه با این راهکار بتوانید بهتر بنویسید لازم است یک سری نکات را رعایت کنید:

  • سعی کنید روی سبک‌های نوشتاری و نویسندگان مختلف تمرکز کنید تا بتوانید یک موضوع را به طور کامل یاد بگیرید.
  • فقط برای لذت مطالعه نکنید و تمام جزئیات و روش‌هایی که نویسندگان به کار برده‌اند را مورد توجه قرار دهید.
  • از نقد‌ها و بررسی‌های بهترین مجلات تخصصی ادبیات برای ارتقای مهارت‌های خود استفاده کنید.
  • از هر نویسنده کاری را که به بهترین نحو انجام می‌دهد یاد بگیرید؛ به عنوان مثال جی. کی. رولینگ ساختن یک جهان خیالی را به خوبی به شما آموزش می‌دهد؛ همچنین نیکول کراوس به شما می‌آموزد که چگونه چند راوی و دیدگاه را لایه‌بندی کنید.

معرفی مجلات

مجلات ادبی پیشنهادی

همانطور که گفتیم برای تقویت مهارت نویسندگی لازم است بهترین مجلات تخصصی ادبیات را بخوانید و به جزئیات آنها نیز توجه کنید. در ادامه چند مجله ادبی معروف و معتبر ایرانی موجود در وبسایت خرید مجله و کتاب آوانگارد «Avangard» جهت خرید را که می‌توانید جهت تقویت مهارت نویسندگی خود مورد استفاده قرار دهید معرفی می‌کنیم:

1- مجله پیام چارسو: مجله ادبی که بهترین و معروف‌ترین آثار ادبیات جهان را بررسی می‌کند.

2- مجله زنده رود: مجله‌ای قدیمی که سی سال در زمینه انتشار آثار ادبی، فرهنگی و هنری سابقه دارد.

3- مجله رخ نگار: مجله‌ای که به صورت ماهانه مطالبی را در مورد تاریخچه و نقد آثار ادبی، هنری و فرهنگی منتشر می‌کند.

4- مجله تجربه: این مجله از سال 1390 فعالیت خود را آغاز کرده است و علاوه بر ادبیات و هنر، به مسائل و محورهای اجتماعی و فرهنگی نیز می‌پردازد.

5- مجله مدام: مجله‌ای که در زمینه انتشار سفرنامه و نقد آثار ادبی فعالیت می‌کند و به صورت دو ماهنامه منتشر می‌شود.

مطلب پیشنهادی

 10 سوال رایج در خصوص کتاب چهار اثر از فلورانس اسکاول شین

 10 سوال رایج در خصوص کتاب چهار اثر از فلورانس اسکاول شین

 10 سوال رایج در خصوص کتاب چهار اثر از فلورانس اسکاول شین  : بدون شک، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *