جمعه , 30 مهر 1400 - 2:28 بعد از ظهر

پایتخت شکلات جهان

پایتخت شکلات جهان

وقتی صحبت از شکلات می شود بی اختیار ذهنمام به سمت شکلات های کاکائویی و انواع و اقسام شکلات های خوشمزه دیگر می رود ، شاید شکلات در کشور ما معنی انواع شکلات را بدهد اما در واقع شکلات های کاکائویی شاید معنی اصلی شکلات را در برگیرنده باشند و شکلات های دیگر نام های دیگری دارند به عنوان مثال تافی ها و میوه ای ها که همه  ی این ها در دسته ی شکلات در کشور ما قرار دارند . در این مقاله می خواهیم بدانیم تاریخ شکلات به کجا بر می گردد و بعد از آن بدانیم شکلات چگونه وارد ایران شد و یا آیا خود ایران تاریخ اولیه ی شکلات را تشکیل می دهد یا خیر ؟ و بدانیم پایتخت شکلات جهان کجاست ؟

تاریخ اولیه

تاریخچه 4000 ساله شکلات در مزوآمریکای باستان ، مکزیک کنونی آغاز شد. در اینجا اولین گیاهان کاکائو پیدا شد. Olmec ، یکی از اولین تمدن های آمریکای لاتین ، اولین کسانی بودند که گیاه کاکائو را به شکلات تبدیل کردند. آنها شکلات خود را در طول مراسم می نوشیدند و از آن به عنوان دارو استفاده می کردند پس می توان گفت در گذشته های دور پایتخت شکلات جهان مکزیک بوده است . حال می خواهیم بدانیم اکنون کجا به عنوان پایتخت شکلات جهان شناخته می شود .

قرن ها بعد ، مایاها شکلات را به عنوان نوشیدنی خدایان ستایش کردند. شکلات مایا یک دم کرده محترم بود که از دانه های کاکائو بو داده و آسیاب شده با فلفل دلمه ای ، آب و ذرت تهیه می شد. مایاها این مخلوط را از یک قابلمه به ظرف دیگر ریختند و یک نوشیدنی غلیظ کف آلود به نام “xocolatl” به معنی “آب تلخ” ایجاد کردن .

تاریخ شکلات در اروپا

تا قرن شانزدهم ، درخت کاکائو برای اروپاییان کاملاً ناشناخته بود. کریستف کلمب در چهارمین مأموریت خود در قاره آمریکا در 15 اوت 1502 با دانه کاکائو روبرو شد ، هنگامی که او و خدمه اش یک قایق بزرگ بومی را که در بین کالاهای دیگر برای تجارت ، دانه های کاکائو وجود داشت ، توقیف کردند.  پسرش فردیناند اظهار داشت که بومیان برای لوبیا ، که او آن را بادام می نامید ، بسیار ارزش قائل بودند ، “زیرا وقتی آنها را با کشتی همراه با کالاهای خود می بردند ، مشاهده می کردم که وقتی هر یک از این بادام ها سقوط کرد ، همه آنها برای برداشت آن خم شدند. اگر چشمی افتاده بود.اما در حالی که کلمب دانه های کاکائو را با خود به اسپانیا برد ، تاثیری نگذاشت تا زمانی که پدران اسپانیایی شکلات را به دربار اسپانیا معرفی کردند.

چگونگی ورود شکلات به اروپا

بعد از فتح آزتک ها توسط اسپانیا ، شکلات به اروپا وارد شد. در ابتدا ، اسپانیایی ها از آن به عنوان دارویی برای درمان بیماری هایی مانند درد شکم استفاده می کردند ، زیرا تلخی آن را به همراه داشت. هنگامی که شیرین شد ، تغییر شکل داد. به سرعت مورد علاقه دادگاه قرار گرفت. هنوز هم به عنوان نوشیدنی سرو می شد ، اما افزودن شکر یا عسل با تلخی طبیعی مقابله می کرد.  اسپانیایی ها در ابتدا قصد داشتند طعم اصلی شکلات مزوآمریکایی را با افزودن ادویه جات مشابه بازسازی کنند ، اما این عادت تا پایان قرن هجدهم از بین رفت. در حدود صد سال ، شکلات جای پای خود را در سراسر اروپا ایجاد کرد.

فاتح اسپانیایی هرنن کورتس ممکن است اولین اروپایی باشد که شکلات را هنگام مشاهده شکلات در دربار مونتزوما در سال 1519 ملاقات کرد.در سال 1568 ، برنال دیاز ، که در فتح مکزیک با کورتس همراه بود ، در مورد این برخورد نوشت:

هر از گاهی به او [مونتزوما] در لیوان های طلای خالص نوشیدنی خاصی از کاکائو می دادند. گفته می شد که این یک قدرت را بر زنان می دهد ، اما من هرگز آن را ندیدم. من دیدم که آنها بیش از پنجاه پارچ بزرگ کاکائو با کف در آن آوردند ، و او مقداری از آن را نوشید ، زنانی که با احترام زیادی خدمت می کردند.

خوزه د آکوستا ، مبلغ یسوعی اسپانیایی که در اواخر قرن شانزدهم در پرو و ​​سپس مکزیک زندگی می کرد ، استفاده از آن را به طور کلی توضیح داد:

نفرت انگیز برای کسانی که با آن آشنا نیستند ، داشتن کفکه طعم بسیار ناخوشایندی دارد. با این حال ، این نوشیدنی در بین سرخپوستان بسیار مشهور است ، و با آن از مردان نجیب که از سرزمین خود عبور می کنند ، جشن می گیرند. اسپانیایی ها ، اعم از زن و مرد که به این کشور عادت کرده اند ، بسیار حریص این شکلات هستند. آنها می گویند انواع مختلفی از آن را تهیه می کنند ، برخی گرم ، برخی سرد و برخی معتدل ، و مقدار زیادی از آن “چیلی” را در آن قرار می دهند. بله ، آنها خمیر آن را درست می کنند ، که می گویند برای معده و در برابر آب مروارید مفید است.

چه کسی شکلات را به انگلستان آورد؟

اسپانیایی ها راه حلی داشتند که تأثیر عمیقی بر رژیم غذایی جهانی (و اخیراً خط کمر) خواهد داشت: شکر. بعد از چرخش در محوطه های شیک اروپای اولیه مدرن ، شکلات در قرن هفدهم وارد بریتانیا شد ، با سالن هایی که مردان (و فقط مردان) می توانستند هنگام چت و قمار آن را بنوشند.

ورود شکلات به اسپانیا

هیچ کس به طور دقیق نمی داند شکلات چه زمانی به اسپانیا آمد. افسانه ها می گویند که هرنن کورتس کاشف در سال 1528 شکلات را به سرزمین خود آورد. تا حدودی می توان گفت در حال حاضر بیشتری شکلات و کاکائو جهان تولید آمریکا و اروپا می باشد و می توان پایتخت شکلات جهان را دو قطب تولید کننده اصلی آن دانست اما ما هم چنان می دانیم پایتخت شکلات جهان مکزیک هست و هست .

اعتقاد بر این بود که کورتس شکلات را در طول یک سفر به قاره آمریکا کشف کرده است. در جستجوی طلا و ثروت ، او در عوض یک فنجان کاکائو یافت که امپراتور آزتک به او داده بود.

وقتی کورتس به خانه بازگشت ، دانه های کاکائو را به اسپانیایی ها معرفی کرد. اگرچه هنوز به عنوان نوشیدنی استفاده می شد ، شکلات اسپانیایی با شکر و عسل مخلوط شد تا طعم تلخ طبیعی را شیرین کند.

شکلات به سرعت در بین ثروتمندان و ثروتمندان محبوب شد. حتی راهبان کاتولیک شکلات را دوست داشتند و آن را برای کمک به اعمال مذهبی نوشیدند.

چه کسی اولین بار شکلات خورد؟

اولمک
اولین افرادی که از شکلات استفاده کردند احتمالاً Olmec در جنوب شرقی مکزیک بودند. آنها در حدود 1000 سال قبل از میلاد در این منطقه زندگی می کردند و کلمه آنها ، “kakawa” ، کلمه ما “cacao” را به ما داد. متأسفانه ، این تنها چیزی است که ما می دانیم. ما نمی دانیم Olmec چگونه (یا حتی اگر) از شکلات استفاده کرده است .

استفاده ی پولی از شکلات

در قرن پانزدهم ، آزتک ها از دانه های کاکائو به عنوان واحد پول استفاده کردند. آنها معتقد بودند که شکلات هدیه ای از سوی خدا Quetzalcoatl است و آن را به عنوان یک نوشیدنی گوارا ، یک داروی جنسی و حتی برای آمادگی برای جنگ نوشیدند.

ازدواج شکلاتی در اروپا

اسپانیایی ها شکلات را برای مدت طولانی ساکت نگه داشتند. نزدیک به یک قرن بود که این درمان به فرانسه همسایه و سپس بقیه اروپا رسید. در سال 1615 ، پادشاه فرانسه لویی سیزدهم با آن اتریشی ، دختر فیلیپ سوم پادشاه اسپانیا ازدواج کرد. او برای جشن گرفتن اتحادیه ، نمونه های شکلات را به دربار سلطنتی فرانسه آورد.به دنبال رهبری فرانسه ، شکلات به زودی در بریتانیا در “خانه های شکلات” ظاهر شد. با گسترش این روند در اروپا ، بسیاری از کشورها مزارع کاکائوی خود را در کشورهایی در امتداد خط استوا ایجاد کردند.

یک انقلاب شکلاتی

تاریخ شکلات همچنان ادامه دارد زیرا این عطر در بین اشراف اروپایی بسیار محبوب است. افراد سلطنتی و طبقات بالا شکلات را برای مزایای سلامتی و همچنین انحطاط آن مصرف می کردند.شکلات هنوز با دست تولید می شد ، که یک روند کند و پر زحمت بود. اما با وقوع انقلاب صنعتی ، همه چیز در شرف تغییر بود .

در سال 1828 ، اختراع دستگاه شکلات سازی انقلابی در شکلات سازی ایجاد کرد. این دستگاه نوآورانه می تواند کره کاکائو را از دانه های کاکائو بو داده فشار داده و یک پودر کاکائو خوب پشت سر بگذارد.

سپس پودر را با مایعات مخلوط کرده و در قالب ریخته و در آنجا به شکلات خوراکی جامد تبدیل می شود.و درست مانند آن ، دوران مدرن شکلات متولد شد.

مگنوم مدرن

چند قرن سریع جلو بروید و بستنی فروشی Magnum Classic در صحنه ظاهر می شود. در سال 1989 ، مگنوم برای اولین بار بستنی شکلاتی کلاسیکی را که می شناسید و دوستش دارید عرضه کرد.

منشاء مگنوم در بلژیک است ، جایی که تولیدکننده برتر شکلات بلژیکی ما یک پوشش شکلاتی منحصر به فرد با ترکیبی برای ایجاد بستنی وانیلی نرم ایجاد کرد.

اما فقط یک طعم کافی نبود. در سال 1992 ، چندین Magnums جدید منتشر شد ، از جمله Magnum White و Almond. از مگنوم مینی و اخیراً تا مگنوم دابل ، ملاقات کننده ما ، ما از آن زمان در حال نوآوری هستیم.

بنابراین دفعه بعد که به مگنوم مورد علاقه خود می خورید ، یک لحظه وقت بگذارید تا طعم تاریخ شکلات را بچشید.

شکلات چگونه نام خود را گرفت؟

ریشه شناسان ریشه کلمه “شکلات” را در کلمه آزتک “xocoatl” می نامند ، که به نوشیدنی تلخی که از دانه های کاکائو دم می شود اشاره داشت. نام لاتین درخت کاکائو ، Theobroma cacao ، به معنی “غذای خدایان” است.

برخی از حقایق در مورد تاریخ شکلات چیست؟

تاریخ شکلات در Mesoamerica آغاز شد. قدمت نوشیدنی های تخمیر شده از شکلات به 450 سال قبل از میلاد برمی گردد. مکسیکا معتقد بود دانه های کاکائو هدیه Quetzalcoatl ، خدای خرد است ، و دانه ها زمانی ارزش بسیار زیادی داشتند که از آنها به عنوان ارز استفاده می شد.

چگونگی کشت کاکائو

کشت ، مصرف و استفاده فرهنگی از کاکائو در Mesoamerica جایی که درخت کاکائو بومی است گسترده بود. هنگامی که گرده افشانی می شود ، دانه درخت کاکائو سرانجام نوعی غلاف یا گوش به طول 20 اینچ را ایجاد می کند که از تنه درخت آویزان است. در داخل غلاف 30 تا 40 لوبیا به رنگ قهوه ای بادام قرمز مایل به قرمز در یک تفاله چسبناک شیرین تعبیه شده است. در حالی که خود لوبیا به دلیل آلکالوئیدهای درون آن تلخ است ، ممکن است تفاله شیرین اولین عنصری باشد که توسط انسان مصرف شده است.

شکل غلاف کاکائو

غلاف های کاکائو در طیف گسترده ای از رنگ ها ، از زرد کم رنگ تا سبز روشن ، تا بنفش تیره یا سرمه ای رشد می کنند. پوست نیز می تواند بسیار متفاوت باشد – برخی با دهانه یا زگیل حجاری شده اند ، در حالی که برخی دیگر کاملاً صاف هستند. این طیف وسیع در نوع غلاف ها مخصوص کاکائوها است زیرا رنگ و بافت آنها لزوما تعیین کننده رسیدن یا طعم دانه های داخل آن نیست.

آیا از کاکائو در گذشته به عنوان نوشیدنی الکلی استفاده می شده ؟

شواهد نشان می دهد که ممکن است تخمیر شده و به عنوان یک نوشیدنی الکلی در 1400 قبل از میلاد استفاده شده باشد.

کشت کاکائو فرایند آسانی نبود. بخشی از این دلیل این بود که درختان کاکائو در محیط طبیعی خود به ارتفاع 60 فوت یا بیشتر می رسند. وقتی درختان در یک مزارع رشد کردند ؛ با این حال ، قد آنها به حدود 20 فوت رسید.

اهلی کردن کاکائو توسط چه کشوری انجام شد ؟

در حالی که محققان بر سر این که فرهنگ مزوآمریکایی برای اولین بار درخت کاکائو را اهلی کرد ، توافق ندارند ، به نظر می رسد استفاده از دانه تخمیر شده در نوشیدنی در آمریکای شمالی (Mesoamerica – آمریکای مرکزی و مکزیک) بوجود آمده است. دانشمندان با ارزیابی “ردپای شیمیایی” قابل تشخیص در نمونه های ریز محتویات باقی مانده ، حضور آن را در کشتی های سراسر جهان تأیید کرده اند.ظروف سرامیکی باقیمانده از تهیه نوشیدنی های شکلاتی در محوطه های باستان شناسی مربوط به دوره اولیه شکل گیری (1900-900 قبل از میلاد) پیدا شده است. به عنوان مثال ، یکی از این ظروف در سایت باستان شناسی اولمک در ساحل خلیج وراکروز ، مکزیک ، تاریخ شکلات را توسط مردم قبل از اولمک در 1750 قبل از میلاد پیدا کرده است. در ساحل اقیانوس آرام در چیاپاس ، مکزیک ، یک محوطه باستانی موکایانان شواهدی از نوشیدنی های کاکائو حتی قبل از آن ، به 1900 قبل از میلاد ارائه می دهد.

مطالعات بر روی اهلی کردن درخت کاکائو

مطالعه ای که به صورت آنلاین در Nature Ecology and Evolution منتشر شد ، نشان می دهد که کاکائو – گیاهی که شکلات از آن تهیه می شود – 1500 سال زودتر از آنچه تصور می شد اهلی شده یا توسط مردم برای غذا پرورش داده شده است. علاوه بر این ، محققان دریافتند کاکائو در اصل در آمریکای جنوبی و نه در آمریکای مرکزی اهلی شده است. “این مطالعه جدید به ما نشان می دهد که مردم مناطق فوقانی حوزه آمازون ، تا دامنه کوه های آند در جنوب شرقی اکوادور ، در حال برداشت و مصرف کاکائو بودند که به نظر می رسد از خویشاوندان نزدیک نوع کاکائویی باشد که بعداً در مکزیک مورد استفاده قرار گرفت. مایکل بلیک ، نویسنده و استاد گروه مردم شناسی دانشگاه بریتیش کلمبیا ، می گوید-و آنها این کار را 1500 سال قبل انجام می دادند. محققان با استفاده از سه خط شواهد نشان دادند که فرهنگ مایو-چینچیپه از کاکائو بین 5300 تا 2100 سال پیش استفاده کرده است: وجود دانه های نشاسته مخصوص درخت کاکائو در داخل ظروف سرامیکی و قطعات شکسته سفال. بقایای تئوبرومین ، یک آلکالوئید تلخ که در درخت کاکائو یافت می شود ، اما نه خویشاوندان وحشی آن. و قطعاتی از DNA باستانی با توالی های منحصر به فرد برای درخت کاکائو.

مردم پوئبلو ، که در منطقه ای واقع در جنوب غربی ایالات متحده زندگی می کردند ، بین 900 تا 1400 کاکائو را از فرهنگ های مزوآمریکایی در جنوب مکزیک وارد کردند. آنها از آن در نوشیدنی معمولی استفاده می کردند که توسط همه افراد جامعه استفاده می شد.

معنی لغوی کلمه ی کاکائو در تاریخ

طبق گفته زبان اسپانیایی ، آکادمی سلطنتی اسپانیایی ، کلمه اسپانیایی “شکلات” از کلمه ناهواتل “xocolatl” (تلفظ Nahuatl تلفظ می شود: [ʃoˈkolaːtɬ]) مشتق شده است که از کلمات “xococ” به معنی ترش یا تلخ و “اطل” به معنی آب یا نوشیدنی.  با این حال ، همانطور که ویلیام برایت خاطرنشان کرد ، کلمه “chocolatl” در منابع اولیه استعمار مرکزی مکزیک وجود ندارد ، و این یک اشتقاق بعید است. منابع اولیه cacaua atl به معنی “نوشیدنی تهیه شده از کاکائو” هستند.  کلمه xocolatl تأیید نشده است. یک کلمه متفاوت xocoatl به نوشیدنی ساخته شده از ذرت اشاره دارد. توسعه پیشنهادی x تا ch- نیز غیرقابل توضیح است. [28] سانتاماریا [29] مشتق شده از کلمه یوکاتک مایا chokol به معنی داغ ، و Nahuatl atl به معنی آب است. اخیراً داکین و ویچمن آن را از شکل اصلی chicolatl در ناهواتل شرقی گرفته اند که به اصطلاح یک چوب کوبنده یا کف کننده ، چیکولی ، از این رو “نوشیدنی کوبیده” مربوط می شود.کافمن و جاستسون با این ریشه شناسی (و همه پیشنهادات دیگر) موافق نیستند ، با توجه به اینکه منشاء اولین عنصر نام ناشناخته مانده است ، اما موافقند که شکل اصلی احتمالاً chicolatl بوده است.

چگونگی رشد سریع کاکائو در بازار جهان

هوس جدید شکلات بازار برده داری پر رونقی را به همراه داشت ، زیرا بین اوایل قرن 17 و اواخر قرن 19 پردازش پر زحمت و کند دانه کاکائو دستی بود.  مزارع کاکائو گسترش یافت ، زیرا انگلیسی ، هلندی و فرانسوی مستعمره و کاشته شدند. با از بین رفتن کارگران مزوآمریکایی ، تا حد زیادی بیماری ، تولید دانه های کاکائو غالباً کار کارگران مزدی فقیر و برده آفریقایی ها بود.

1729 – اولین آسیاب مکانیکی کاکائو در بریستول ، انگلستان اختراع شد. والتر چرچمن از پادشاه انگلیس برای ثبت اختراع و تنها استفاده از اختراعی برای “ساخت سریع ، خوب و تمیز شکلات توسط موتور” درخواست کرد. این پتنت توسط اعلیحضرت شاه جورج دوم به والتر چرچمن برای موتور آبی که در تهیه شکلات استفاده می شد اعطا شد. چرچمن احتمالاً از دونده های آب بری برای تهیه دانه های کاکائو با خرد کردن در مقیاس بسیار بزرگتر از قبل استفاده کرده است. ثبت اختراع فرآیند پالایش شکلات بعداً توسط J. S. Fry & Sons در 1761 خریداری شد.

از آسیاب های بادی و اسب سواری برای سرعت بخشیدن به تولید و افزایش نیروی انسانی استفاده شد. گرم کردن مناطق کار میز کار ، نوآوری ای که در فرانسه در 1732 ظهور کرد ، همچنین در استخراج کمک کرد. Chocolaterie Lombart ، که در سال 1760 ایجاد شد ، ادعا کرد که ده سال قبل از Pelletier et Pelletier اولین شرکت شکلات سازی در فرانسه بود.

فرآیند های جدیدتر در تولید شکلات

فرآیندهای جدیدی که تولید شکلات را سرعت می بخشد ، در اوایل انقلاب صنعتی پدیدار شد. در سال 1815 شیمیدان هلندی Coenraad van Houten نمک های قلیایی را به شکلات معرفی کرد که تلخی آن را کاهش داد. چند سال پس از آن ، در سال 1828 ، او یک دستگاه پرس ایجاد کرد تا حدود نیمی از چربی طبیعی (کره کاکائو) را از مشروب شکلات حذف کند ، که باعث می شد شکلات هم ارزان تر تولید شود و هم کیفیت آن سازگارتر باشد. این نوآوری عصر مدرن شکلات را معرفی کرد. این شکلات فشرده ماشینی که به “کاکائوی هلندی” معروف است ، در تبدیل شکلات به شکل جامد آن نقش اساسی داشت وقتی که در سال 1847 جوزف فرای یاد گرفت که شکلات را با افزودن کره ذوب شده کاکائو قالب سازی کند. شیر از اواسط قرن هفدهم بعنوان افزودنی نوشیدنی های شکلاتی استفاده می شد ، اما در سال 1875 دانیل پیتر شکلات شیری را با مخلوط کردن شیرخشک تولید شده توسط هنری نستله با مشروب اختراع کرد. در سال 1879 ، هنگامی که رودولف لیندت دستگاه کنچ را اختراع کرد ، بافت و طعم شکلات بیشتر بهبود یافت.

Lindt & Sprüngli AG ، یکی از دغدغه های سوئیسی و دارای گستره جهانی ، در سال 1845 به عنوان شیرینی فروشی خانواده Sprüngli در زوریخ شروع به کار کرد و در همان سال روند تولید شکلات جامد به کارخانه شکلات جامد اضافه شد و بعداً کارخانه Lindt را خریداری کرد. به علاوه بر نستله ، چندین شرکت شکلات سازی در اواخر قرن 19 و اوایل قرن 20 شروع به کار کردند. کادبری در سال 1868 در انگلستان شکلات های جعبه ای تولید می کرد. در سال 1893 میلتون S. Hershey تجهیزات پردازش شکلات را در نمایشگاه World Columbian Exposition در شیکاگو خریداری کرد و خیلی زود کار شکلات های هرشی را با کارامل های روکش شکلاتی آغاز کرد.

به دلیل پیشرفت ماشین آلات ، شکلات از نوشیدنی به غذا تبدیل شد و انواع مختلف شکلات شروع به ظهور کرد. در همان زمان ، قیمت شکلات در دهه های 1890 و 1900 با شروع تغییر شکلات از دنیای جدید به آسیا و آفریقا شروع به کاهش شدیدی کرد. بنابراین ، شکلات می تواند توسط طبقه متوسط ​​خریداری شود.  در سالهای 1900-1907 ، کادبری به دلیل وابستگی به مزارع برده های غرب آفریقا دچار رسوایی شد.

آیا شکلات در ایران محبوب است؟

به گفته جمشید مغازه ای ، ایران در سال گذشته (مارس 2016-17) 214،960 تن شیرینی و شکلات به ارزش 580 میلیون دلار به 66 کشور جهان صادر کرده است که از نظر ارزش و حجم به ترتیب 13 و 3 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است. … کشورهای مشترک المنافع از جمله بازارهای عمده شکلات ایرانی است که این موضوع نشانه ی علاقه ی مردم ایران به شکلات از نوع کاکائو می باشد .

مطلب پیشنهادی

خواص کدو تنبل

خواص کدو تنبل در این مطلب می خواهیم در مورد خواص کدو تنبل بدانیم و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *