9 خاصیت شگفت انگیز خوردن اب هندوانه
هندوانه میوه ای خوشمزه و گوارا است که برای شما نیز مفید است.این ماده فقط 46 کالری در هر فنجان دارد اما سرشار از ویتامین C ، ویتامین A و بسیاری از ترکیبات گیاهی سالم است.
در اینجا 9 مزیت برتر مصرف هندوانه برای سلامتی آورده شده است که آن ها از این قرار هستند :
1. به شما کمک می کند تا هیدراته شوید
نوشیدن آب یک روش مهم برای هیدراته نگه داشتن بدن است. با این حال ، خوردن غذاهایی که محتوای آب زیادی دارند نیز می تواند کمک کند. جالب است که هندوانه 92٪ آب است .
علاوه بر این ، داشتن مقدار زیاد آب یکی از دلایلی است که میوه ها و سبزیجات به شما کمک می کنند احساس سیری کنید.
ترکیبی از آب و فیبر به این معنی است که شما مقدار زیادی غذا بدون کالری زیادی می خورید.
2. حاوی مواد مغذی و ترکیبات گیاهی مفید است
در بین تمام میوه هایی که رونده هستند ، هندوانه یکی از کمترین کالری هاست – فقط 46 کالری در هر فنجان (154 گرم). که حتی از میوه های کم قند مانند توت هم کمتر است .
یک فنجان (154 گرم) هندوانه دارای بسیاری از مواد مغذی دیگر از جمله این ویتامین ها و مواد معدنی است:
- 21 درصد ویتامین C
- 18 درصد ویتامین A
- 5 درصد پتاسیم
- 4 درصد منیزیم
- 3 درصد ویتامین های B1 / B5 / B6
هندوانه همچنین دارای مقدار زیادی کاروتنوئید از جمله بتاکاروتن و لیکوپن است. به علاوه ، دارای سیترولین ، یک اسید آمینه مهم است.
در اینجا مروری بر مهمترین آنتی اکسیدان های هندوانه وجود دارد:
ویتامین سی
ویتامین C یک آنتی اکسیدان است که به جلوگیری از آسیب سلول از رادیکال های آزاد کمک می کند.
کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها دسته ای از ترکیبات گیاهی هستند که شامل آلفا کاروتن و بتاکاروتن هستند که بدن شما آنها را به ویتامین A تبدیل می کند.
لیکوپن
لیکوپن نوعی کاروتنوئید است که به ویتامین A تغییر نمی کند. این آنتی اکسیدان قوی به غذاهای گیاهی مانند گوجه فرنگی و هندوانه رنگ قرمز می دهد و با بسیاری از مزایای سلامتی ارتباط دارد.
کوکوربیتاسین E
کوکوربیتاسین E یک ترکیب گیاهی با اثرات آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. خربزه تلخ ، یکی از اقوام هندوانه ، حاوی حتی بیشتر کوکوربیتاسین E است.
3. حاوی ترکیباتی است که می تواند به جلوگیری از سرطان کمک کند .
محققان لیکوپن و سایر ترکیبات گیاهی منفرد موجود در هندوانه را از نظر اثرات ضد سرطانی بررسی کرده اند.اگرچه مصرف لیکوپن با خطر کمتری در ابتلا به برخی انواع سرطان همراه است ، اما نتایج مطالعه متفاوت است. به نظر می رسد قوی ترین پیوند بین لیکوپن و سرطان های دستگاه گوارش تا کنون در هندوانه می باشد . و به نظر می رسد با کاهش فاکتور رشد انسولین مانند (IGF) ، پروتئینی که در تقسیم سلولی نقش دارد ، خطر سرطان را کاهش می دهد. سطح بالای IGF با سرطان ارتباط دارد . علاوه بر این ، cucurbitacin E به دلیل توانایی آن در مهار رشد تومور بررسی شده است و بسیار موثر در مهار رشد تومور می باشد .
4. برای سلامت قلب و بهبود قلب مفید می باشد .
بیماری قلبی شماره یک علت مرگ در سراسر جهان است ، عوامل سبک زندگی ، از جمله رژیم غذایی ، ممکن است با کاهش فشار خون و سطح کلسترول خطر حمله قلبی و سکته را کاهش دهد. چندین ماده مغذی موجود در هندوانه فواید خاصی برای سلامت قلب دارد. مطالعات نشان می دهد که لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند. همچنین می تواند به جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به کلسترول کمک کند . طبق مطالعات انجام شده در زنان چاق ، یائسه و مردان فنلاندی ، لیکوپن همچنین ممکن است سفتی و ضخامت دیواره شریان ها را نیز کاهش دهد . هندوانه همچنین حاوی سیترولین ، یک اسید آمینه است که ممکن است سطح اکسید نیتریک را در بدن افزایش دهد. اکسید نیتریک به رگ های خونی شما کمک می کند ، که فشار خون را نیز کاهش می دهد . ویتامین ها و مواد معدنی دیگر موجود در هندوانه نیز برای قلب شما مفید است. اینها شامل ویتامین های A ، B6 ، C ، منیزیم و پتاسیم هستند.
5- ممکن است التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش دهد
التهاب عامل اصلی بسیاری از بیماری های مزمن است. هندوانه ممکن است به کاهش التهاب و آسیب اکسیداتیو کمک کند ، زیرا غنی از آنتی اکسیدان های ضد التهابی لیکوپن و ویتامین C است . در مطالعه ای در سال 2015 ، موش های آزمایشگاهی با مکمل پودر هندوانه تغذیه شدند تا رژیم غذایی ناسالم را تکمیل کنند. در مقایسه با گروه کنترل ، آنها سطح کمتری از مارکر التهابی پروتئین واکنش پذیر C و استرس اکسیداتیو کمتری را ایجاد کردند . در مطالعه قبلی ، به انسان آب گوجه فرنگی غنی از لیکوپن با ویتامین C اضافه شده است. به طور کلی ، مارکرهای التهاب آنها کاهش یافته و آنتی اکسیدان ها افزایش می یابد. هندوانه هم لیکوپن دارد و هم ویتامین C . به عنوان یک آنتی اکسیدان ، لیکوپن ممکن است برای سلامت مغز نیز مفید باشد. به عنوان مثال ، ممکن است به تأخیر در شروع و پیشرفت بیماری آلزایمر همچنین کمک کند .
6. ممکن است به جلوگیری از تخریب ماکولا کمک کند
لیکوپن در چندین قسمت چشم یافت می شود که به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو و التهاب کمک می کند. همچنین ممکن است از تخریب ماکولای وابسته به سن (AMD) جلوگیری کند. این یک مشکل شایع چشمی است که می تواند باعث کوری در افراد مسن شود
نقش لیکوپن به عنوان یک ترکیب آنتی اکسیدان و ضد التهاب می تواند از ایجاد و بدتر شدن AMD جلوگیری کند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی حفظ سلامت چشم ، مطالعه 9 ویتامین مهم برای سلامت چشم را در نظر بگیرید.
7. ممکن است به رفع درد عضلات کمک کند
سیترولین ، یک اسید آمینه موجود در هندوانه ، ممکن است درد عضلات را کاهش دهد. همچنین به صورت مکمل در دسترس است. جالب اینجاست که به نظر می رسد آب هندوانه باعث افزایش جذب سیترولین می شود. یک مطالعه کوچک به ورزشکاران آب هندوانه ساده ، آب هندوانه مخلوط با سیترولین یا یک نوشیدنی سیترولین داد. هر دو نوشیدنی هندوانه در مقایسه با سیترولین به خودی خود منجر به درد عضلانی کمتر و بهبود سریع ضربان قلب می شوند محققان همچنین با انجام آزمایش لوله آزمایش ، میزان جذب سیترولین را بررسی کردند. یافته های آنها حاکی از آن است که جذب سیترولین زمانی بیشتر م effectiveثر است که به عنوان جزئی از آب هندوانه مصرف شود. تحقیقات دیگر همچنین به بررسی پتانسیل سیترولین در بهبود مقاومت و عملکرد ورزشی پرداخته اند.
8. برای پوست و مو مفید است
دو ویتامین موجود در هندوانه – A و C – برای سلامت پوست و مو مهم هستند. ویتامین C به بدن شما در ساخت کلاژن کمک می کند ، پروتئینی که پوست را لطیف و موهای شما را قوی نگه می دارد.
ویتامین A همچنین برای سلامت پوست مهم است زیرا به ایجاد و ترمیم سلول های پوستی کمک می کند. بدون ویتامین A کافی ، پوست شما خشک و پوسته پوسته می شود.
لیکوپن و بتا کاروتن نیز ممکن است به محافظت از پوست شما در برابر آفتاب سوختگی کمک کنند .
9. می تواند هضم را بهبود بخشد
هندوانه حاوی مقدار زیادی آب و مقدار کمی فیبر است – هر دو برای هضم سالم مهم هستند. فیبر می تواند فله را برای مدفوع شما تأمین کند ، در حالی که آب به حرکت موثر دستگاه گوارش کمک می کند. خوردن میوه ها و سبزیجات سرشار از آب و فیبر ، از جمله هندوانه ، می تواند برای تقویت حرکات طبیعی روده بسیار مفید باشد.
خلاصه ی مطلب
هندوانه میوه ای کاملاً شگفت آور است. این ماده دارای مقدار زیادی آب است و همچنین بسیاری از مواد مغذی مهم دیگر از جمله لیکوپن و ویتامین C را ارائه می دهد.
این مواد مغذی به این معنی است که هندوانه نه تنها یک درمان کم کالری خوشمزه است بلکه برای سلامتی شما نیز بسیار مفید است.